EURO 2008'de ortaya koyduğu müthiş performansla Avrupa'yı sallayan Arda, transferi hakkında FANATİK aracılığıyla Galatasaray taraftarına mesaj yolladı.
18.6.2008
Devlerde listebaşı oldu
Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki İsviçre ve Çek Cumhuriyeti maçlarında ortaya koyduğu müthiş performansla A Milli Takım’ı sırtlayan ve devleri kendine hayran bırakan Arda Turan, transferin gözdesi haline geldi. Arsenal ve Inter gibi büyük kulüplerin transfer listesinde zirveye oynayan genç yıldız, Galatasaray’dan ayrılıp ayrılmayacağı ile ilgili olarak FANATİK’e özel açıklamalar yaptı, sözleriyle adeta Sarı-Kırmızılı taraftarların yüreğine su serpti.
Metin Oktay’ı hatırlattı
Türkiye'nin en zengin işadamlarından, dönemin Fenerbahçe yöneticisi Müslim Bağcılar’ın kendisine uzattığı ve “Rakamı sen yaz” dediği çeki, “Bizi sevenlere ihanet etmeyelim baba” diyerek geri çeviren Metin Oktay’ı anımsatan Arda, şunları ifade etti: “Daha yolun başındayım. İçimdeki Galatasaray aşkını kelimelerle tarif edemiyorum. Aslantepe’de oynamadan hiçbir yere gitmiyorum. Ben doğuştan Galatasaraylıyım, beni sevenleri üzmeyeceğim."
Wenger ne demişti?
Arsenal’in dünyaca ünlü teknik direktörü, yetenek avcısı Fransız Arsene Wenger, Arda ile ilgili olarak, “O, fantastik bir futbolcu” ifadesini kullanmıştı. Ekibinin genç yıldızı sezon içerisinde sık sık takip ettiğini ve raporlar hazırlandığını belirten efsane hocanın, Arda transferi konusunda Arsenal yöneticileri ile bir görüşme yapmayı planladığı öğrenildi. Milli futbolcu, Inter Teknik Direktörü Mancini’nin de gözdelerindendi. Ancak İtalyan hocanın görevinden ayrılması ve yerine Mourinho’nun gelmesine rağmen, hâlâ Inter’in, Arda’yı istediği ortaya çıktı.